Kreatív vintage - vidéki otthon

Házikó & Co.

Házikó & Co.

Ágytakarók, a vidéki stílus meghatározó elemei

2015. július 28. - Haziko

A country, vintage, shabby chic stílusban berendezett hálószobáknak egyaránt meghatározó elemei a steppelt patchwork ágytakarók. Ahhoz, hogy ezek a gyönyörűségek tényleg sokáig legyenek hálószobáink díszei, nem árt néhány dologra ügyelni:

1. Anyagösszetételenglish_roses.jpg

Érdemes 100 % pamutból készült ágytakarót választani. Egészen más érzés egy ilyenre leheveredni, mint pl.  egy polieszterből készítettre.

2. Méret10.jpg

Nagyon fontos a megfelelő méret kiválasztása. Az ágytakaró akkor mutat jól, ha lelóg az ágyról, akár a földig, de az ágydeszkát mindenképpen takarja.

3. Ágyszoknya agytakaro.jpg

El szeretnéd tüntetni az ágylábakat, mégsem ér a földig az ágytakaród? Semmi vész, erre az esetre nyújt csinos megoldást a bedskirt, vagyis az ágyszoknya.  Természetesen ügyelni kell arra, hogy színében, mintájában és anyagában harmonizáljon az ágytakaróval. (Saját kezűleg is könnyen elkészíthető, ehhez hamarosan remek tippeket adunk itt a blogon!)

parnak.jpg

 

 

4. Párnák11018.jpg

Egy szép ágytakaró bizony még kevés ahhoz, hogy megvalósítsuk az igazi country stílusú álomágyat. Ehhez bizony kellenek a párnák is! Még pedig nem is kevés. A legtöbb forgalmazó külön kínál párnákat az ágytakarókhoz, de ha szerencsénk van, akár az ágytakaróval együtt, szettben is megvásárolhatjuk őket. d043-001.jpgEzen bizony nem érdemes spórolni. Egy kétszemélyes szett általában két párnahuzatot tartalmaz. Ahhoz viszont, hogy ágyunk igazán jól mutasson, 4-6 párna szükséges. Ez persze nem jelenti azt, hogy ennyit vásároljunk azonnal. Nézzünk körül otthon, a már meglévő huzatok között is akadhat olyan, ami illik az ágytakarónk stílusához. A legnagyobbak kerüljenek hátra, eléjük a közepesek, majd a legkisebbek.

5. Funkciónella_logo.JPG
Egy ágytakaró több egy egyszerű kiegészítőnél. Hűvös őszi estéken jólesik beleburkolózni, hideg téli éjszakákon a paplan fölé borítva melegít. Leheveredhetsz rá egy nyári pikniken vagy díszítheted vele a nappalidban álló kanapét is.kanape.jpg

 

 

süti beállítások módosítása